PR de xarxes socials: riscos i recompenses

risc contra recompensa

Fa uns quants anys, vaig descobrir els avantatges de les relacions públiques en línia com una forma d’ampliar l’exposició per als meus clients. A més d’enviar-me a llocs de notícies establerts, vaig crear el meu propi lloc - Indy-Biz, com una forma de compartir bones notícies sobre clients, amics i la comunitat local de negocis.

Durant més de dos anys, el lloc ha estat un guanyar-guanyar-guanyar. Tot va ser genial, fins ahir, quan un individu molt infeliç va publicar un comentari realment negatiu. El comentari responia a una història sobre un negoci local, dirigit per un bon amic meu.

En revisar el comentari, no estava segur de què fer. El que realment volia fer era eliminar el comentari. Com s’atreveix a dir això sobre el meu amic? Però l’eliminació del comentari hauria infringit la confiança que he construït amb els meus lectors. I si estigués realment molest, hauria publicat el comentari en un altre lloc de la xarxa.

En canvi, jo ha publicat una resposta, en desacord amb el que havia escrit, i va donar al meu amic un "cap amunt". Va demanar a altres persones de la comunitat que publiquessin comentaris. Després va afegir la seva resposta, animant la persona infeliç a contactar-la directament, i va reconèixer que el número de telèfon del comunicat de premsa original era erroni.

Al final, aquest va ser un estudi de cas fantàstic sobre com les empreses han d’utilitzar les xarxes socials per gestionar la seva marca i reputació en línia. No podeu prevenir ni controlar comentaris negatius. Existiran. Però si teniu un exèrcit de fans fidels, us defensaran i us ajudaran a gestionar la situació. A més, en lloc d’amagar-se a la sorra, arribar de manera proactiva a clients o crítics infeliços en un fòrum públic, reforçarà la vostra reputació en general.

2 Comentaris

  1. 1

    Vaig veure això mentre es va desenvolupar ahir i em va reafirmar la meva creença que si pots fomentar i fer créixer una comunitat lleial, els seus membres eliminen ràpidament la desinformació i el troll. Al mateix temps, els comentaris negatius no sempre són dolents, ja que ens donen l'oportunitat d'escoltar i corregir qualsevol cosa que hagi anat malament.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.