Hi ha millor moment per llançar una nova xarxa social?

Xarxa Social

Passo molt menys temps a les xarxes socials. Entre els algorismes defectuosos i el desacord poc respectuós, com menys temps passo a les xarxes socials, més feliç sóc.

Algunes persones amb qui compartia la meva insatisfacció m'han dit que era culpa meva. Van dir que va ser la meva discussió oberta sobre la política durant els darrers anys. Vaig creure de debò en la transparència, fins i tot en la transparència política, de manera que vaig estar orgullós de les meves creences i les vaig defensar al llarg dels anys. No va funcionar bé. Per tant, durant el darrer any he fet un gran esforç per evitar discutir de política en línia. El més fascinant és que els meus detractors segueixen sent tan vocals com mai. Crec que, sincerament, només volien que estigués callat.

Divulgació completa: sóc un estrany polític. M’encanta la política perquè m’encanta el màrqueting. I la meva inclinació és bastant estranya. Personalment, em faig responsable per ajudar a fer del món un lloc millor. A nivell regional, sóc bastant liberal i agraeixo la fiscalitat per ajudar altres persones que ho necessiten. Tot i que a nivell nacional, crec que estem molt pendents de canvis.

No sóc cap víctima, però el resultat de la meva independència m’obre per ser atacat per tothom. Els meus amics que es queden cap a l’esquerra a nivell nacional creuen que sóc una feina de femella de dretes. Els meus amics que tenen raó local es pregunten per què diables estic amb tants demòcrates. I, personalment, menysporo que em etiquetin en qualsevol direcció. No crec que sigui necessari odiar tot el relacionat amb una persona o una ideologia política si no esteu d’acord amb una persona o un aspecte d’aquesta ideologia. Dit d’una altra manera, puc apreciar alguns dels canvis polítics que s’estan produint avui sense respectar els polítics que els van promulgar.

Torna a les xarxes socials.

Vaig creure que la increïble promesa de les xarxes socials era que podríem ser honestos, informar-nos els uns als altres, entendre’ns i ser més propers. Vaja, estava equivocat. L’anonimat de les xarxes socials, combinat amb la capacitat impersonal d’atacar persones que d’altra manera us poden interessar, és terrible.

Les xarxes socials estan trencades i els poders ho empitjoren (al meu parer).

  • On Twitter, es diu que si està bloquejat per @Williamlegate, us han identificat com a femella de dretes i ho sou prohibit a les ombres - és a dir, les vostres actualitzacions no es mostren al flux públic. No sé si és cert, però he notat que el meu creixement ha estat força estancat. El més terrible és que realment gaudeixo de Twitter. Conec gent nova, descobreixo històries increïbles i m’encanta compartir-hi el meu contingut.

Vaig preguntar @jack, però de manera oberta, encara no he escoltat cap resposta.

  • On Facebook, admeten que ara filtren el feed a converses més personals. Això, després d'anys empenyent les empreses a construir comunitats, sigui més transparent en la seva interacció amb els consumidors i les empreses i les empreses que inverteixin milions en integracions de edificis, automatització i informes. Facebook acaba de tirar endoll.

Al meu parer honest, l’omissió subreptícia de les inclinacions polítiques és més perillosa que les pròpies inclinacions. No tinc cap problema amb el govern d’espionatge de comptes socials on els comptes han promogut activitats il·legals, però tinc un enorme problema amb les empreses que ajuden el debat tranquil·lament a favor que els agradaria. Facebook fins i tot deixa fonts de notícies a votació general. En altres paraules, la bombolla es solidificarà més. Si una minoria no està d’acord, no importa: de totes maneres seran alimentats amb el missatge de la majoria.

Hi ha d’haver una millor xarxa social

Algunes persones creuen que Facebook i Twitter són el que ens queda més. Un munt de xarxes han intentat competir i totes han fracassat. Bé, hem dit el mateix sobre Nokia i Blackberry quan es tracta de telèfons mòbils. No tinc cap dubte que una nova xarxa pot i dominarà el mercat quan defensi la mateixa llibertat que va permetre l'èxit de Twitter i Facebook.

El tema no és una mala ideologia, sinó una mala educació. Ja no s’espera que discrepem respectuosament amb aquells amb qui no estem d’acord. L’expectativa d’avui és avergonyir, ridiculitzar, intimidar i silenciar el detractor. Les nostres emissores de notícies reflecteixen aquest comportament. Fins i tot els nostres polítics han adoptat aquest comportament.

Sóc un gran fan de la diversitat de pensaments. No puc estar d’acord amb vosaltres i seguir respectant les vostres creences. Malauradament, amb dos partits, sembla que ens enfonsem els uns als altres en comptes de trobar una solució al mig que respecti tots.

Això té a veure amb el màrqueting?

Quan es constata que els mitjans (notícies, cerca i xarxes socials) s’introdueixen en la política, afecta tots els negocis. M’impacta. No dubto que les meves creences han afectat el meu negoci. Ja no treballo per a líders de la meva indústria als quals realment vaig mirar i vaig aprendre perquè van llegir les meves opinions sobre qüestions polítiques i van donar l'esquena.

I ara veiem com els guerrers de la justícia social de cada costat de l’espectre demanen comptes a les marques del lloc on publiquen els anuncis i del que diuen els seus empleats en línia. Fomenten el boicot ... que no només afecten els líders de les empreses, sinó tots els empleats de les comunitats que els envolten i les seves. Un tuit ara pot desinflar el preu de les accions, perjudicar el negoci o destruir una carrera. Mai voldria que aquells que no estiguessin d’acord amb la meva ideologia fossin castigats econòmicament per la seva. Això és massa. Això no funciona.

El resultat de tot plegat és que les empreses es retiren de les xarxes socials i no les accepten. Les empreses són cada vegada menys transparents, no més transparents. Els líders empresarials amaguen el seu suport a les ideologies polítiques i no ho promouen.

Necessitem una xarxa social millor.

Necessitem un sistema que recompensi la cortesia, la redempció i el respecte. Necessitem un sistema que promogui opinions contràries en lloc de desenvolupar cambres de ressò enfadades. Hem d’educar-nos els uns als altres i exposar-nos els uns als altres a punts de vista alternatius. Hem de ser tolerants amb altres ideologies.

No hi ha millor moment que ara per desenvolupar una plataforma de xarxes socials com aquesta.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.