Els professionals de les xarxes socials no poden gestionar la veritat

no pots manejar la veritat

Fa poc que he fet un experiment. Fa uns anys, vaig decidir ser 100% transparent sobre les meves creences personals polítiques, espirituals i altres la meva pàgina de Facebook. Aquest no va ser l'experiment ... que jo només era jo. El meu punt no era ofendre els altres; era simplement ser veritablement transparent. Al cap i a la fi, això és el que ens diuen els professionals de les xarxes socials, oi? Segueixen dient que les xarxes socials ofereixen aquesta increïble oportunitat per connectar-se i ser-hi transparent.

Estan mentint.

El meu experiment va començar fa unes setmanes. Vaig deixar de publicar qualsevol publicació controvertida a la meva pàgina de Facebook i em vaig limitar a discutir aquests temes quan altres persones els van mostrar a les seves pàgines. Això és anecdòtic, però l’experiment va fer que arribés a tres conclusions:

 1. Sóc més popular quan ho faig calla i guarda les meves opinions per a mi. És cert, la gent no em vol conèixer ni vol que sigui transparent, només volen la persona. Això inclou els meus amics, la meva família, altres empreses, altres companys ... tothom. Han interaccionat amb les meves publicacions més controvertides. No és estrany per què els vídeos de gats governen Internet.
 2. La majoria de consultors de xarxes socials no tenen informació a la seva vida personal, problemes, creences i qüestions controvertides en línia. No em creguis? Aneu a la pàgina personal de Facebook del vostre gurú de xarxes socials preferides i cerqueu qualsevol cosa controvertida. No em refereixo a saltar als vagons públics (cosa que solen fer), vull dir adoptar una postura en contra de l’statu quo.
 3. La majoria de consultors de xarxes socials menyspreu el debat respectuós. La propera vegada que el vostre professional favorit de les xarxes socials que va fer un discurs o va escriure un llibre sobre transparència salta al carrer i no hi esteu d'acord ... ho indiqueu a la seva pàgina de Facebook. Ho odien. No menys de tres vegades m’ha demanat un company baixar de la seva pàgina i portar la meva opinió a un altre lloc. Altres no em van seguir ni em van fer amic quan van descobrir que tenia creences contràries.

No m’equivoqueu, m’apassiona. M’encanta fer un gran debat i no m’estimo. Les xarxes socials tendeixen a inclinar-se en una direcció, mentre que sovint m’inclino en l’altra direcció en molts temes controvertits. No estic d’acord amb la gent només per estar en desacord; simplement intento ser honest i transparent sobre les meves creences personals. I faig tot el possible per seguir sent factual i impersonal ... tot i que no em retiro al sarcasme.

Sovint escolteu en línia i als mitjans de comunicació, necessitem una conversa honesta. Fals ... la majoria de la gent no vol honestedat, només vol que saltis al seu carro. Els agradaran, compartiran les vostres novetats i us compraran quan comprovin que hi esteu d'acord. La veritat sobre les xarxes socials és:

No es pot manejar la veritat.

Fins i tot vaig tenir un orador principal que es va acostar a mi en un esdeveniment nacional, em va donar una abraçada a l'ós i em va dir que li encanta el posicionament que adopto sobre els temes en línia ... simplement no ho pot dir públicament. Mai no li ha agradat ni ha compartit cap opinió o article que hagi compartit a la meva pàgina de Facebook tot i que em segueix. No vull posar-li paraules a la boca, però això bàsicament em diu que la seva personalitat en línia és falsa, esculpida amb cura per garantir-ne la popularitat sense posar en risc els seus sous.

Per tant, no puc deixar de preguntar-me. Què més diuen aquestes persones en línia que simplement estan dissenyades per ser populars i no necessàriament per ser la veritat? A mesura que implementem estratègies de xarxes socials per als nostres clients, sovint trobem això popular mai no té l’impacte del que és nerviós.

Aquí teniu una mica de transparència i honestedat: la majoria dels professionals de les xarxes socials són mentiders i ho haurien d’admetre. Haurien de llançar els seus consells de BS sobre transparència i dir-los a les empreses que, si volen maximitzar l'abast i l'acceptació, haurien d'evitar controvèrsies, saltar a la popularitat, crear una persona falsa ... i veure créixer els beneficis. Dit d’una altra manera: seguiu la seva pista i mentiu.

Al cap i a la fi ... a qui li importa la integritat i l’honestedat quan hi ha diners per guanyar.

26 Comentaris

 1. 1

  Doug,

  Pel que val, m’encanta la vostra transparència en línia. És refrescant i m’agrada pensar que et conec prou bé per entendre el teu desig de debat respectuós. M'agraden les persones honestes en línia i fora. T’animo a seguir sent tu mateix.

 2. 2

  No sóc professional de les xarxes socials, encara que a algunes persones els agrada posar-me en aquest quadre. Simplement tinc curiositat, em classifiqueu com algú que no pot gestionar la veritat, que no gaudeix del debat i defuig la transparència?

 3. 4

  D'acord, Doug, diré que no estic d'acord amb vosaltres, depenent de la naturalesa de la postura que adopteu i del context del compromís.

  Si l'argument o la postura que es fa és a l'àrea de negocis, de perspectives sobre màrqueting, xarxes socials, etc., i algú no està d'acord o està d'acord obert quan és controvertit, no serà autèntic.

  Si l’argument es basa en la religió, la política, els valors personals que no pertanyen a contextos empresarials i es mantenen en silenci, això no vol dir que siguin falsos o preservin una persona falsa. Poden sentir com jo que hi ha un moment i un lloc per a diferents discussions.

  La meva pregunta és: esteu realment indignats amb això o simplement pintant amb un pinzell ampli per aconseguir que els lectors siguin més autèntics? Intento ser racional i evitar la hipèrbole a les meves publicacions i respostes, i no reben tanta acció com les publicacions plenes d’emocions, “sense escatimar el sarcasme”. Bona cosa que no sóc un gurú de les xarxes socials.

  • 5

   Bé, tot el desgavell d’un missatge, l’heu enviat abans que tingués l’oportunitat d’editar-lo ... Com he dit, definitivament no és un gurú de les xarxes socials (sobretot a l’hora de saber com editar publicacions que faig des del meu telèfon ...)

   Tant de bo el meu punt fos clar, que el sarcasme i l’emoció reben respostes, però tampoc no són sempre adequats ni autèntics.

  • 6

   El meu punt és bastant senzill ... que la majoria de professionals que ofereixen consells a les xarxes socials ni tan sols segueixen els seus propis consells. La transparència i la comunicació no són efectives tret que siguin honestes i directes. IMO, la majoria de les raons per les quals tenim problemes en línia és la incapacitat de les persones per dir la seva opinió i tenir-ne una conversa honesta, o la intolerància dels que es mostren a les xarxes socials per respectar els que tenen una opinió diferent. Sigui com sigui, no ajuda les empreses a comunicar-se eficaçment amb els seus clients, ni viceversa.

 4. 7

  Aquesta sala està fora de funcionament.

  Jo dic que quan desactives algunes persones, actives algunes. Digues què vols Doug (sé que ho faràs). Certament, hi ha un munt d’hipòcrites que esclaten sobre l’autenticitat i demostrar que la seva veritat no és més que la meitat del camí, així que m’alegro que l’hagi proclamat.

  Crec que, independentment d’on vagi, si s’entra en la política, s’enfadarà la gent. Siusplau fes-ho. Se suposa que les xarxes socials ajuden a democratitzar la conversa, oi?

 5. 9
 6. 11

  Aquesta és una gran peça, Doug. Dir que l’Emperador de les xarxes socials no té roba és una rara expressió d’autèntica transparència.

  Però crec que la selecció de "consultors de xarxes socials" per a la crítica és massa estreta. La por a ser un marginat de les xarxes socials limita la compartició de tots menys dels més rebels de nosaltres.

  No hi ha dubte que les xarxes socials fomenten la conformitat i la correcció política. És només la naturalesa del mitjà.

 7. 13

  Com ho he abordat és que tendeixo a mantenir-me al negoci a LinkedIn i personal a Facebook. Twitter obté una barreja lleugera de tots dos. Com a resultat, sóc MOLT més selectiu sobre qui fa amic o accepto les sol·licituds d'amistat de Facebook. Vull que em coneguin personalment i, per tant, normalment no se sorprenen de les meves opinions i / o saben que gaudeixo d’una discussió o debat respectuós.

  Amb aquest enfocament, puc compartir les meves opinions i participar en discussions mentre mantinc les meves relacions.

 8. 16

  Aquesta va ser realment una publicació motivadora. Quina voluntat tinc de ser real quan es tracta d’empreses? La meva posició ofendrà algú que faci negocis amb mi o farà negocis amb mi? No sóc bo en les qüestions socials en línia, de manera que acostumo a no publicar regularment. La meva mare em deia que m’allunyés dels temes polítics i religiosos. En la seva majoria, la gent té informació, opinions i xafarderies (FOG). Els debats que semblen atrapats al fang són els que manen les xafarderies i l’opinió. Tinc la tendència a dissimular les meves emocions sobre un tema de lògica. La majoria de la gent fa el mateix. Només quan puc comprovar les meves emocions (i altres fan el mateix) sobre un tema que puc apartar-me d’una opinió i xafardejar i tenir una conversa productiva. Gràcies Doug per un missatge motivador!

  • 17

   Gràcies! I estic d'acord ... Només m'agradaria que tinguéssim la valentia de respectar les diferències i deixar de fugir del debat. Sembla que hi ha una idea en aquest país que estàs amb mi o en contra meu ... en lloc de simplement diferent de mi.

 9. 18

  Un parell de pensaments, si em permeten.

  1. Els humans són tribals i desitgen l'ordre i l'eficiència. No els agraden els que interrompen contínuament l'ordre i tendeixen a desterrar-los al desert. Això també és cert a les xarxes socials. Cap mitjà no eliminarà milers d’anys de comportament arrelat en un parell d’anys. El moviment de les xarxes socials no ha canviat la manera com els humans * realment * interactuen entre ells. Més aviat, ha trobat una manera perquè els humans satisfacin aquesta profunda necessitat tribal en línia. Per això va enlairar-se com un coet. No és nou. Permet una cosa molt, molt antiga.

  2. Darrerament he pensat que, en lloc de dir-ho a l'era "digital", els futurs historiadors es referiran als anys del 1995 al 2030 com a "Era del narcisisme". Com he comentat anteriorment, la xarxa i les xarxes socials no són motors del canvi, només són mitjans que permeten i reflecteixen el que pensen i senten les persones i les tribus. En aquesta era digital molt primerenca, generalment hem utilitzat les xarxes socials com una manera per a tothom d’aconseguir els proverbials “15 minuts de fama” en lloc d’impulsar realment un canvi social profund i durador. Igual que abans amb la ràdio i la televisió, les xarxes socials han passat ràpidament a ser un mitjà perquè els famosos actuals reforcin les seves imatges (per exemple, Donald Trump) i que tothom amb boca i teclat es converteixi en un "líder de pensament" o "canvi" agent ', o' hacker de creixement '. Continuem jugant a inventar noves paraules de moda per demostrar que d’alguna manera tenim noves idees (de nou ... pirateria del creixement) i que hauríem de ser lloats com a líders de pensament. També hem abaratit paraules com "geni", "líder del pensament", "gurú" i altres. Sembla que qualsevol altra persona de LinkedIn és una o més de les anteriors, tot i que la seva pretensió a la fama era "revisar" el lloc web de negocis florals de la seva família i moure-les marginalment per l'escala SEO. La humilitat i l’ètica són en gran mesura pensaments posteriors en aquest moment, mentre que la fama i la personalitat són la moneda del dia. Crec que hi haurà una nova era en algun moment un cop s'hagi reduït el "big bang", però fins aleshores, generalment es tracta de mi i de com puc utilitzar-te per aconseguir els meus fins.

  Els meus 0.02 dòlars

  • 19

   Provocador de pensaments. Però també afegiria que sovint són els que abandonen els escoltats i els que es diuen "narcisistes" els que fan avançar la humanitat. Si només formeu part del ramat, és possible que sigueu part del problema.

 10. 20
 11. 22

  Estic amb Barry Feldman. "... quan desactiveu algunes persones, activeu algunes". Sempre he mantingut que les meves opinions són pròpies i de ningú més als meus canals socials. I m’agrada que em cridin la gent que no comparteix els meus punts de vista. Però també estic d'acord amb vosaltres que hi ha persones que tenen por de participar en un debat i que prefereixen jugar amb seguretat. Fins i tot poden estar d’acord amb mi, però no premran el botó “m’agrada” per por de que no se’m conegui. Jo no en sóc un. M'agraden les persones i les marques nervioses.

 12. 23

  Crec que la diferència és que algunes persones expressen les seves creences sense jutjar a d’altres si no hi estan d’acord. L’altre dia vaig deixar de seguir a algú que realment vaig respectar perquè va tuitejar “els idiotes que creuen que això” i vaig ser un d’aquests “idiotes”. Crec que el món ha oblidat que podem estar en desacord tot i respectant que altres poden haver arribat a una conclusió diferent dels mateixos fets.

 13. 25

  Una cosa amb la qual lluito molt és que les publicacions i els polítics reben un pagament per adoptar una postura, ja que, com a empresari, es corre el risc d’alienar els clients i els clients potencials. Per descomptat, mai he predicat la transparència, així que crec que ho tinc clar 😉

  • 26

   Tan cert. Estic segur que les meves despeses han perdut alguns clients i possibles clients potencials. Tanmateix, prefereixo treballar amb persones que respectessin que pogués tenir un punt de vista diferent del que no tenia. És una decisió difícil, segur.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.