Els professionals de les xarxes socials no poden gestionar la veritat

no pots manejar la veritat

Fa poc que he fet un experiment. Fa uns anys, vaig decidir ser 100% transparent sobre les meves creences personals polítiques, espirituals i altres la meva pàgina de Facebook. Aquest no va ser l'experiment ... que jo només era jo. El meu punt no era ofendre els altres; era simplement ser veritablement transparent. Al cap i a la fi, això és el que ens diuen els professionals de les xarxes socials, oi? Segueixen dient que les xarxes socials ofereixen aquesta increïble oportunitat per connectar-se i ser-hi transparent.

Estan mentint.

El meu experiment va començar fa unes setmanes. Vaig deixar de publicar qualsevol publicació controvertida a la meva pàgina de Facebook i em vaig limitar a discutir aquests temes quan altres persones els van mostrar a les seves pàgines. Això és anecdòtic, però l’experiment va fer que arribés a tres conclusions:

 1. Sóc més popular quan ho faig calla i guarda les meves opinions per a mi. És cert, la gent no em vol conèixer ni vol que sigui transparent, només volen la persona. Això inclou els meus amics, la meva família, altres empreses, altres companys ... tothom. Han interaccionat amb les meves publicacions més controvertides. No és estrany per què els vídeos de gats governen Internet.
 2. La majoria de consultors de xarxes socials no tenen informació a la seva vida personal, problemes, creences i qüestions controvertides en línia. No em creguis? Aneu a la pàgina personal de Facebook del vostre gurú de xarxes socials preferides i cerqueu qualsevol cosa controvertida. No em refereixo a saltar als vagons públics (cosa que solen fer), vull dir adoptar una postura en contra de l’statu quo.
 3. La majoria de consultors de xarxes socials menyspreu el debat respectuós. La propera vegada que el vostre professional favorit de les xarxes socials que va fer un discurs o va escriure un llibre sobre transparència salta al carrer i no hi esteu d'acord ... ho indiqueu a la seva pàgina de Facebook. Ho odien. No menys de tres vegades m’ha demanat un company baixar de la seva pàgina i portar la meva opinió a un altre lloc. Altres no em van seguir ni em van fer amic quan van descobrir que tenia creences contràries.

No m’equivoqueu, m’apassiona. M’encanta fer un gran debat i no m’estimo. Les xarxes socials tendeixen a inclinar-se en una direcció, mentre que sovint m’inclino en l’altra direcció en molts temes controvertits. No estic d’acord amb la gent només per estar en desacord; simplement intento ser honest i transparent sobre les meves creences personals. I faig tot el possible per seguir sent factual i impersonal ... tot i que no em retiro al sarcasme.

Sovint escolteu en línia i als mitjans de comunicació, necessitem una conversa honesta. Fals ... la majoria de la gent no vol honestedat, només vol que saltis al seu carro. Els agradaran, compartiran les vostres novetats i us compraran quan comprovin que hi esteu d'acord. La veritat sobre les xarxes socials és:

No es pot manejar la veritat.

Fins i tot vaig tenir un orador principal que es va acostar a mi en un esdeveniment nacional, em va donar una abraçada a l'ós i em va dir que li encanta el posicionament que adopto sobre els temes en línia ... simplement no ho pot dir públicament. Mai no li ha agradat ni ha compartit cap opinió o article que hagi compartit a la meva pàgina de Facebook tot i que em segueix. No vull posar-li paraules a la boca, però això bàsicament em diu que la seva personalitat en línia és falsa, esculpida amb cura per garantir-ne la popularitat sense posar en risc els seus sous.

Per tant, no puc deixar de preguntar-me. Què més diuen aquestes persones en línia que simplement estan dissenyades per ser populars i no necessàriament per ser la veritat? A mesura que implementem estratègies de xarxes socials per als nostres clients, sovint trobem això popular mai no té l’impacte del que és nerviós.

Aquí teniu una mica de transparència i honestedat: la majoria dels professionals de les xarxes socials són mentiders i ho haurien d’admetre. Haurien de llançar els seus consells de BS sobre transparència i dir-los a les empreses que, si volen maximitzar l'abast i l'acceptació, haurien d'evitar controvèrsies, saltar a la popularitat, crear una persona falsa ... i veure créixer els beneficis. Dit d’una altra manera: seguiu la seva pista i mentiu.

Al cap i a la fi ... a qui li importa la integritat i l’honestedat quan hi ha diners per guanyar.

26 Comentaris

 1. 1

  Doug,

  Pel que val, m'encanta la teva transparència en línia. És refrescant i m'agrada pensar que et conec prou com per entendre el teu desig de debat respectuós. M'agrada la gent que és honesta en línia i fora. T'animaria a seguir sent tu mateix.

 2. 2

  No sóc un professional de les xarxes socials encara que a algunes persones els agrada posar-me en aquesta caixa. Tinc curiositat, em classifiqueu com algú que no pot manejar la veritat, no gaudeix del debat i defuig la transparència?

 3. 4

  D'acord, Doug, diré que no estic d'acord amb tu, depenent de la naturalesa de la posició que prengui i del context del compromís.

  Si l'argument o la posició que es fa és en l'àmbit dels negocis, de les perspectives del màrqueting, les xarxes socials, etc., i algú no està en desacord o està d'acord obertament quan és polèmic, aleshores no està sent autèntic.

  Si l'argument és sobre la religió, la política, els valors personals no en contextos empresarials, i es mantenen en silenci, això no vol dir que estiguin sent falsos o que preservin una persona falsa. Poden sentir com jo que hi ha un moment i un lloc per a diferents discussions.

  La meva pregunta és, realment estàs tan indignat per això o simplement pintant amb un pinzell ample per aconseguir que els lectors siguin més autèntics? Intento ser racional i evitar la hipèrbole a les meves publicacions i respostes, i no reben tanta acció com les publicacions plenes d'emoció, "no escatimem en el sarcasme". Tant de bo no sóc un guru de les xarxes socials.

  • 5

   Bé, tot un desastre d'una publicació, la vaig enviar abans que tingués l'oportunitat d'editar-la... Com he dit, definitivament no és un guru de les xarxes socials (especialment quan es tracta de saber com editar publicacions que faig des del meu telèfon...)

   Tant de bo el meu punt estigui clar, que el sarcasme i l'emoció reben respostes, però tampoc sempre són adequats ni autèntics.

  • 6

   El meu punt és bastant senzill... que la majoria de professionals que ofereixen consells a les xarxes socials ni tan sols segueixen els seus propis consells. La transparència i la comunicació no són efectives tret que siguin honestes i directes. OMI, la majoria de les raons per les quals tenim problemes en línia és la incapacitat de la gent per dir el que pensa i tenir una conversa honesta, o la intolerància dels que estan a les xarxes socials per respectar els que tenen una opinió diferent. De qualsevol manera, no ajuda les empreses a comunicar-se eficaçment amb els seus clients, o viceversa.

 4. 7

  Aquesta sala està fora de servei!

  Jo dic que quan apagues algunes persones, encéns algunes persones. Digues el que vulguis Doug (sé que ho faràs). Sens dubte, hi ha un munt d'hipòcrites que parlen sobre l'autenticitat i després demostrar la seva veritat no és més que mig del camí, així que m'alegro que ho hagis proclamat.

  Crec que no importa on estigueu, si entres en política enfadaràs la gent. Siusplau fes-ho. Se suposa que les xarxes socials ajuden a democratitzar la conversa, oi?

 5. 9
 6. 11

  Aquesta és una gran peça, Doug. Dir que les xarxes socials Emperor no té roba és una rara expressió d'autèntica transparència.

  Però crec que seleccionar els "assessors de xarxes socials" per a les crítiques és massa limitat. La por a ser un marginat de les xarxes socials limita la compartició de tots excepte dels més rebels entre nosaltres.

  No hi ha dubte que les xarxes socials fomenten la conformitat i la correcció política. És només la naturalesa del mitjà.

 7. 13

  Com he abordat això és que tendeixo a mantenir-me en els negocis a LinkedIn i personalment a Facebook. Twitter obté una barreja lleugera de tots dos. Com a resultat, sóc MOLT més selectiu sobre qui faig amics o accepto sol·licituds d'amistat a Facebook. Vull que em coneguin personalment i, per tant, normalment no els sorprenen les meves opinions i/o saben que gaudeixo d'una discussió o debat respectuós.

  Amb aquest enfocament, trobo que puc compartir les meves opinions i participar en discussions tot mantenint les meves relacions.

 8. 16

  Aquest va ser realment un post que va fer pensar. Com estic disposat a ser real quan hi ha negocis? La meva posició ofendrerà algú que estigui fent negocis amb mi o farà negocis amb mi? No sóc bo amb les coses socials en línia, així que acostumo a no publicar de manera regular. La meva mare em deia que m'allunyés dels temes polítics i religiosos. En la seva majoria, la gent té informació real, opinions i xafarderies (FOG). Els debats que semblen encallats en el fang són els on dominen la xafarderia i l'opinió. Tinc tendència a dissimular les meves emocions sobre un tema com a lògica. La majoria de la gent fa el mateix. És només quan puc comprovar les meves emocions (i els altres fan el mateix) sobre un tema que puc allunyar-me d'una opinió i xafardejar i tenir una conversa productiva. Gràcies Doug per una publicació que fa pensar!

  • 17

   Gràcies! I estic d'acord... M'agradaria ser prou valents per respectar les diferències i deixar de fugir del debat. Sembla que hi ha una idea en aquest país que estàs amb mi o en contra meu... en lloc de ser simplement diferent de mi.

 9. 18

  Un parell de reflexions si em permet.

  1. Els humans som tribals i anhelen ordre i eficiència. No els agraden els que contínuament pertorben l'ordre i tendeixen a expulsar-los al desert. Això també és cert a les xarxes socials. Cap mitjà eliminarà milers d'anys de comportament arrelat en un parell d'anys. El moviment de les xarxes socials no ha canviat la manera en què els humans *vertaderament* interactuen entre ells. Més aviat, ha trobat una manera perquè els humans satisfacin aquesta profunda necessitat tribal en línia. Per això va enlairar com un coet. No és nou. Permet una cosa que és molt, molt antiga.

  2. Darrerament he pensat que, en lloc d'anomenar això l'era "digital", els futurs historiadors referiran els anys del 1995 al 2030 com l'"era del narcisisme". Com he comentat anteriorment, la web i les xarxes socials no són motors de canvi, només són mitjans que permeten i reflecteixen el que pensen i senten els individus i les tribus. En aquesta era digital tan primerenca, generalment hem utilitzat les xarxes socials com una manera perquè tots assoleixin els proverbials "15 minuts de fama" en lloc de provocar un canvi social profund i durador. Com passava amb la ràdio i la televisió abans, les xarxes socials han passat ràpidament a ser un mitjà per als actuals famosos per reforçar les seves imatges (per exemple, Donald Trump) i perquè tothom amb boca i teclat es converteixi en un "líder de pensament" o "canvi". agent', o 'growth hacker'. Contínuament estem jugant a inventar noves paraules de moda per demostrar que d'alguna manera tenim noves idees (de nou... Growth Hacking) i que hem de ser elogiats com a líders de pensament. També hem rebaixat paraules com "geni", "líder de pensament", "guru" i altres. Sembla que totes les altres persones de LinkedIn són una o més de les anteriors, tot i que la seva pretensió de fama era "reformar" el lloc web de negocis florals de la seva família i pujar-los marginalment a l'escala de SEO. La humilitat i l'ètica són en gran part pensaments posteriors en aquest moment, mentre que la fama i la personalitat són la moneda del dia. Crec que hi haurà una nova era en algun moment una vegada que el "big bang" hagi disminuït, però fins aleshores, generalment es tracta de mi i de com et puc utilitzar per aconseguir els meus fins.

  Els meus 0.02 $

 10. 20
 11. 22

  Estic amb Barry Feldman. "... quan apagues algunes persones, encéns algunes persones". Sempre he mantingut que les meves opinions són pròpies i de ningú més als meus canals socials. I m'agrada que em cridin als meus que no comparteixen els meus punts de vista. Però també estic d'acord amb tu que hi ha algunes persones que tenen por de participar en el debat i prefereixen jugar amb seguretat. Fins i tot poden estar d'acord amb mi, però no premeu aquest botó de "m'agrada" per por de ser descoberts. No sóc un d'ells. M'agraden les persones i les marques avantguardistes.

 12. 23

  Crec que la diferència és que algunes persones expressen les seves creences sense jutjar els altres si no estan d'acord. L'altre dia vaig deixar de seguir algú a qui respectava molt perquè va tuitejar "els idiotes que creuen això..." i vaig ser un d'aquests "idiotes". Crec que el món ha oblidat que podem estar en desacord tot respectant que els altres poden haver arribat a una conclusió diferent dels mateixos fets.

 13. 25

  Una cosa amb la qual lluito molt és que es paguen a les publicacions i als polítics perquè prenguin una postura, com a empresari t'arrisques a alienar clients potencials i clients. Per descomptat, mai he predicat la transparència, així que crec que estic clar 😉

  • 26

   Tan cert. Estic segur que els meus disgustos m'han perdut alguns clients i prospectes. Tanmateix, prefereixo treballar amb gent que respectava que jo podria tenir un punt de vista diferent d'un que no. És una opció difícil, segur.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.