L’ús de les xarxes socials no és un expert

geek-and-poke.pngUna vegada més avui, he estat convidat a un grapat d'esdeveniments, presencialment i via webinar, per exposar-me a un expert en xarxes socials i la seva visió del màrqueting a les xarxes socials. En revisar els seus perfils, la seva informació de LinkedIn, els seus llocs i els seus blocs, no trobo cap informació substancial que doni suport a la premissa que són experts en xarxes socials.

mitjans de comunicació social expert? De debò? Potser tenen desenes de milers de seguidors de Twitter, centenars de comentaris Facebook mur i pertinença a una dotzena de xarxes. Potser perquè són un xarlatà, un tauró o un friqui.

Què classificaria com a xarxes socials? expert? M'encanta la llista de Peter Shankman qualificacions i inhabilitacions per a experts en xarxes socials. Afegiria, que si es tracta d’empreses, m’agradaria veure un llarga llista de mesurables resultats i referències en diverses empreses i estratègies.

Em classifico com a expert? Sí, però no perquè afirmo entendre-ho tot. Es tracta d’un mitjà jove i canvia diàriament. Està canviant el comportament empresarial. Està canviant el comportament dels consumidors. La meva dècada d’experiència que va evolucionar des del màrqueting directe i el màrqueting de bases de dades, el màrqueting per correu electrònic, etc. em va permetre evolucionar de manera natural cap al meu estat actual.

No em considero expert pel meu coneixement de les xarxes socials ... Em considero expert pel treball que he dut a terme per a empreses grans i petites per fer créixer el seu negoci, fidelitzar i vendre clients i reduir les trucades d’atenció al client. utilitzant eficaçment les xarxes socials.

Em reivindico expert per la feina que faig actualment?

 • Mentre que Vicepresident d'una plataforma de blocs, vam ajudar a desenes d'empreses a desenvolupar les seves estratègies de cerca i xarxes socials per impulsar els esforços de màrqueting entrant.
 • Tinc un èxit Nova Agència de Mitjans de Comunicació amb una història sòlida d’ajudar a les empreses a desenvolupar i executar les seves estratègies socials.
 • Les eines d 'integració i automatització que he desenvolupat a Blogging, correu electrònic, vídeo i l'espai mòbil han arribat a desenes de milers d'empreses.
 • El 2 social xarxes Vaig ajudar a començar i continuar ajudant a córrer.
 • El meu propi bloc que abasta més de cinc anys (més un parell més en altres plataformes) parlant a les xarxes socials i la tecnologia de màrqueting.

NO! Res d'això no em qualifica com a expert.

Em dic expert per tres motius:

 1. Les empreses busquen experts, no gurus i frikis.
 2. Cridar-me expert em manté a un nivell i expectatives més alts amb una empresa que he de complir.
 3. M’ajusto a la definició:

Un expert és una persona àmpliament reconeguda com una font fiable de tècniques o habilitats a la facultat de jutjar o decidir amb raó, justícia o saviesa els seus companys o el públic atorguen autoritat i estatus en un domini específic ben distingit. Un expert, més generalment, és una persona amb amplis coneixements o habilitats en una àrea d’estudi determinada.

Sóc més intel·ligent que la resta de gent que hi ha? ¡no.
Ho sé tot sobre les xarxes socials? És clar que no.
Hi ha altres experts sempre d’acord amb mi? De cap manera!
Tot el meu treball ha tingut èxit? No, però sí.

Crec que he tingut una excel·lent habilitat per analitzar els processos de negoci, els mitjans de comercialització i determinar com la tecnologia pot superar la bretxa. Jo no mentir als clients i digueu-los que han de formar part de les xarxes socials si volen sobreviure. Comparteixo amb ells molts dels èxits, però! És un mitjà en què personalment crec i espero veure l’adopció massiva, no perquè pugui ser manipulat per empreses dolentes, sinó perquè pot ser aprofitat per grans empreses.

Crec que les xarxes socials connecten les empreses amb els clients potencials, estableixen relacions millorades entre clients i empreses, empeny les empreses a millorar el servei al client, genera transparència i fomenta el lideratge, el talent emprenedor i l’evolució ... tot és ideal per a les empreses.

I això, amics meus, és el meu expert opinió.

PS: Estic segur que si retrocedeu prou lluny al meu bloc o comenteu comentaris sobre altres blocs que he dividit en unes quantes persones que es van autoproclamar la seva experiència. Ara és el teu torn. 🙂

10 Comentaris

 1. 1

  Em sembla interessant que en dos blocs diferents que llegeixi sigui discutible el valor d '"expert". En dues publicacions que he llegit anteriorment, es va implicar ignorar (i, posteriorment, no contractar) a ningú que utilitzi el terme "expert" com a part de les seves qualificacions, tot i que respongueu i citeu un dels mateixos articles del bloc com a motiu per cridar-vos expert. , i després de citar l'article, implica que sou un expert. Quin és, doncs? Confio en tu perquè et consideres un expert i cites a Shankman, o ignoro tot el que dius d’aquí en endavant perquè et consideres expert i cites a Shankman? No m’equivoqueu, agraeixo tot el que heu aconseguit i segueixo el vostre bloc, de manera que evidentment trobo valor en allò que afirmeu ... però aquesta contradicció és per què els meus clients estan tan confosos.

  • 2

   Hola Robert! Admeto totalment la contradicció, fins i tot la hipocresia, de la meva part en aquest post. Em refereixo a les altres publicacions perquè m'agradaria que la conversa continués amb perspectives diferents. En el passat, vaig evitar la paraula "expert". Tot i que continuo fent més feina al camp, veig que cada vegada hi ha més gent que utilitza el títol "expert en xarxes socials".

   Em trobo en un moment de la meva carrera professional en què em preocupa que les empreses estiguin enganyades pels autoproclamats "experts", però les empreses continuen buscant-les. Continuo veient com els negocis es dirigeixen a persones sense experiència ni "experiència"? O bé, m’anuncio expert, demostro el meu valor i aconsegueixo aquest negoci?

   D’aquí en endavant em diré un expert a causa dels avantatges empresarials. A més, us agraeixo que vosaltres i els meus altres lectors em mantingueu a un nivell superior.

   Gràcies, agraeixo molt el comentari.
   Doug

 2. 3

  Estic d'acord amb tu Douglas. Es necessita anys d’experiència amb un resultat favorable (inclosos els fracassos, només comptem com s’ha augmentat després d’aquest fracàs, per això encara és favorable) per ser anomenat expert. Tenir milers de seguidors a Twitter no en fa cap.

 3. 4

  Hola Doug,

  En cap altra disciplina he vist tant de debat sobre qui és un expert, qui no i quins són els criteris per assolir l'estatus d'expert. Entenc la preocupació perquè jo també he vist que molta gent es deia a si mateixa com a experts en xarxes socials, però no tenen experiència en màrqueting. Coneixen les eines, però no els converteixen en experts en màrqueting utilitzant les xarxes socials com a canal.

  He estat venedor durant més anys del que vull admetre i he après la disciplina de màrqueting a tots els canals, utilitzant tot tipus de tàctiques, des de l’estratègia fins a l’execució. Afegir les xarxes socials com a un altre canal de màrqueting és una progressió natural i ho és, per desgràcia, molts comerciants han ignorat fins fa poc quan es van adonar que millor esbrinarien aquestes coses.

  Però les úniques persones que us poden proclamar expert són els vostres clients i clients. Són la prova que valida el terme.

 4. 5

  Hola Doug,

  Estic d'acord amb els vostres comentaris de tot cor, el terme "expert" s'aplica fàcilment. Tinc coneixement d’una sèrie de persones que es comercialitzen com a experts en xarxes socials i, tot i així, roben idees i estratègies d’altres escriptors i les anomenen pròpies. Ara mateix estic en procés de crear i construir una estratègia social per a un dels grups immobiliaris més grans dels països i això ha estat un veritable obridor per a mi. Estic d'acord amb Deborah en els seus comentaris, que només els clients i els clients poden coronar-vos amb l'etiqueta d'experts. Encara estic aprenent moltíssim i no sóc de cap manera un expert, però hi estic treballant. Gran article

 5. 6
  • 7

   Patrick,

   Acostumo a estar d'acord amb tu. Sempre em sento estrany autopromocionant-me amb un títol com a "expert". Tanmateix, el fet és que les empreses busquen "experts" i només es trobaran les que estiguin utilitzant el títol.

   Salut!
   Doug

 6. 8

  En conèixer-vos i treballar amb vosaltres en una gran varietat de projectes, puc dir que sostinc de tot cor que us referiu a vosaltres mateixos com a experts. Com heu dit, el títol prové dels vostres èxits i dels vostres fracassos, tal com va afirmar David en el primer comentari. Probablement us envelleixi, però sé que quan tinc una pregunta sobre alguna cosa relacionada amb la tecnologia i les xarxes socials obtindré una resposta basada en l’experiència, el coneixement i la confiança. Això és el que cercaria en un expert en qualsevol tema o indústria.

 7. 9

  Doug, aquest és un missatge fantàstic per diversos motius.

  1. És directe i fins al punt: no BS M'agrada saltar-me els aperitius i arribar al plat principal.
  2. És precís: qualsevol friki pot esbrinar com ajustar les xarxes socials, però els experts generen negoci (també conegut com "el resultat final").
  3. És honest: aquí estem explorant noves fronteres que estan canviant i canviant ràpidament. Els autèntics experts són els que tenen confiança, però són prou humils per ser honestos i dir: "No ho sé", i després trobar la resposta, en lloc de pretendre saber-ho tot.

  Bonic! Compartit

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.