True Story: Drop Database? Feu clic a ... Doh!

Pregar

La següent és una història real, datada avui aproximadament a les 11:00 del matí mentre sortia a dinar. NO és una publicació de pagament, però he afegit un ENLLAÇ ENORME a la companyia en agraïment que m’han estalviat el cul.

Desenvolupament 101 diu que, quan us enganxeu amb el vostre codi o les vostres dades, sempre feu una còpia de seguretat. Sense excepcions. Els 15 minuts que pot trigar a fer aquesta còpia de seguretat us poden estalviar mesos o anys de feina.

Avui he trencat Development 101.

Mentre suprimia un connector, em vaig adonar que hi havia algunes taules adjuntes associades al connector. Vaig seleccionar ràpidament les taules i vaig fer clic DROP.

Per descomptat, l’advertència obligatòria va sorgir del meu navegador, però jo, l’intel·ligent, ja tenia el polze sobre el botó d’inici tremolant d’anticipació. El següent moment va passar a càmera lenta ... mentre el polze començava el viatge cap avall, cap al botó, vaig començar a llegir l'avís al navegador.

"Esteu segur que voleu eliminar el nom de la meva base de dades de la base de dades?" Feu clic a.

No estic exactament segur de per què les meves habilitats cognitives i de lectura van ser superades pel fet que el dit polze va triturar la tecla d'inici, però va passar l'innegable. Acabo d’esborrar la meva base de dades de WordPress.

De seguida vaig sentir nàusees i em va trencar una suor freda al front. Vaig obrir la meva aplicació FTP ràpidament i vaig explorar el servidor per trobar restes d’una base de dades que s’haguessin suprimit. Malauradament, els servidors web no tenen una paperera. Són prou intel·ligents com per comprovar-ho abans de fer alguna cosa estúpida.

Sóc estúpid.

Com a últim recurs, vaig iniciar la sessió al tauler de control d’allotjament, vaig obrir un tiquet d’assistència i vaig escriure el següent:

Acabo d’esborrar la base de dades del meu servidor. Digueu-me que teniu algun tipus de procés de còpia de seguretat per restaurar. Aquesta és la feina de la meva vida. Sob. Enganxi. Gemi.

D'acord, en realitat no vaig escriure sanglots, enganxaments i gemecs, però apostes pel teu cul, això era el que feia quan vaig escriure el bitllet. En un termini de 2 minuts, vaig rebre una resposta per correu electrònic:

Benvolgut client,

Podeu iniciar sessió al vostre compte de distribuïdor i sol·licitar una restauració de les opcions de producte. El preu d’una restauració és de 50 $.

Gràcies!

Efectivament ... Vaig a la pàgina de productes i hi ha, en tota la seva esplendor, la icona per sol·licitar una restauració de la còpia de seguretat. El formulari senzill us demana la data que voleu utilitzar i també introduïu la informació aplicable. Simplement escric el nom de la base de dades i els demano que el restaurin a partir de la darrera còpia de seguretat que tenen.

sol·licita la restauració

Al cap de 20 minuts el meu lloc es va fer una còpia de seguretat menys els meus 2 darrers missatges. Vaig tornar a muntar ràpidament aquestes publicacions des del correu electrònic (on em subscric al meu propi feed) i el meu lloc fa una còpia de seguretat al 100%. També he perdut 1 comentari (ho sento Jason!).

Feia molt de temps que estava amb aquest amfitrió. Ara estic amb volant i les còpies de seguretat nocturnes automatitzades formen part de la seva oferta.

Si tenia alguna queixa, és que després de tancar el bitllet no teniu cap mitjà per comunicar-vos-hi. M’agradaria que pogués afegir un comentari a un bitllet d’assistència tancat.

Avui hauria dit: "Gràcies!".

4 Comentaris

 1. 1

  He caigut DB per casualitat que tampoc volia dir 🙂

  Afortunadament, el meu host web també guarda còpies de seguretat 🙂

  De fet, Dreamhost acaba d’afegir-se el mes passat. Crec que la possibilitat de recuperar les còpies de seguretat totes de forma gratuïta, que és bastant dolça, i fins i tot cobreix els vostres fitxers si voleu.

  Després de deixar caure el meu primer DB accidentalment, vaig començar a fer el que sabia que havia de fer, exportant el DB a una còpia local. Increïblement, també els he fet servir després de fer coses ximples 🙂

 2. 2
 3. 3

  M’alegro que t’has sortit d’aquest embolic! Parleu del blogocidi quan hàgiu canviat l’URL, això l’hauria matat realment.

  No arrisc amb aquest tipus de coses i faig còpies de seguretat amb regularitat, no només quan estic a punt de fer un canvi. Jo faig servir el connector wp-db-backup que em envia per correu electrònic una còpia de seguretat completa de la meva base de dades cada dilluns, tot i que podeu triar amb quina freqüència ho desitgeu. Ho recomanaria a tothom a causa del problema que heu descrit anteriorment, però també en cas de problemes de pirateria o altres que puguin fer inútil la vostra base de dades. És bo poder pagar una restauració cortesia del vostre amfitrió, però és molt més fàcil i barat tenir sempre les vostres còpies de seguretat a mà.

  No ho torneu a fer Doug 😉

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.