True Story: Drop Database? Feu clic a ... Doh!

Pregar

La següent és una història real, datada avui aproximadament a les 11:00 del matí mentre sortia a dinar. NO és una publicació de pagament, però he afegit un ENLLAÇ ENORME a la companyia en agraïment que m’han estalviat el cul.

Desenvolupament 101 diu que, quan us enganxeu amb el vostre codi o les vostres dades, sempre feu una còpia de seguretat. Sense excepcions. Els 15 minuts que pot trigar a fer aquesta còpia de seguretat us poden estalviar mesos o anys de feina.

Avui he trencat Development 101.

Mentre suprimia un connector, em vaig adonar que hi havia algunes taules adjuntes associades al connector. Vaig seleccionar ràpidament les taules i vaig fer clic DROP.

Per descomptat, l’advertència obligatòria va sorgir del meu navegador, però jo, l’intel·ligent, ja tenia el polze sobre el botó d’inici tremolant d’anticipació. El següent moment va passar a càmera lenta ... mentre el polze començava el viatge cap avall, cap al botó, vaig començar a llegir l'avís al navegador.

"Esteu segur que voleu eliminar el nom de la meva base de dades de la base de dades?" Feu clic a.

No sé exactament per què les meves habilitats cognitives i de lectura van ser superades pel fet que el dit polze va triturar la tecla d'inici, però va passar l'innegable. Acabo d’esborrar la meva base de dades de WordPress.

De seguida vaig sentir nàusees i em va trencar una suor freda al front. Vaig obrir la meva aplicació FTP ràpidament i vaig explorar el servidor per trobar restes d’una base de dades que s’haguessin suprimit. Malauradament, els servidors web no tenen una paperera. Són prou intel·ligents per comprovar-ho abans de fer alguna cosa estúpida.

Sóc estúpid.

Com a últim recurs, vaig iniciar la sessió al tauler de control d’allotjament, vaig obrir un tiquet d’assistència i vaig escriure el següent:

Acabo d’esborrar la meva base de dades del meu servidor. Digueu-me que teniu algun tipus de procés de còpia de seguretat per restaurar. Aquesta és la feina de la meva vida. Sob. Enganxi. Gemi.

D’acord, en realitat no vaig escriure sanglots, enganxaments i gemecs, però aposta pel cul que és el que feia quan vaig escriure el bitllet. En un termini de 2 minuts, vaig rebre una resposta per correu electrònic:

Benvolgut client,

Podeu iniciar sessió al vostre compte de distribuïdor i sol·licitar una restauració de les opcions de producte. El preu d’una restauració és de 50 $.

Gràcies!

Efectivament ... Vaig a la pàgina de productes i hi ha, en tota la seva esplendor, la icona per sol·licitar una restauració de la còpia de seguretat. El formulari senzill us demana la data que voleu utilitzar i també introduïu la informació aplicable. Simplement escric el nom de la base de dades i els demano que el restaurin a partir de la darrera còpia de seguretat que tenen.

sol·licita la restauració

Al cap de 20 minuts el meu lloc es va fer una còpia de seguretat menys els meus 2 darrers missatges. Vaig tornar a muntar ràpidament aquestes publicacions des del correu electrònic (on em subscric al meu propi feed) i el meu lloc fa una còpia de seguretat al 100%. També he perdut 1 comentari (ho sento Jason!).

Feia molt de temps que estava amb aquest amfitrió. Ara estic amb volant i les còpies de seguretat nocturnes automatitzades formen part de la seva oferta.

Si tenia alguna queixa, és que després de tancar el bitllet no teniu cap mitjà per comunicar-vos-hi. M'agradaria que pogués afegir un comentari a un tiquet d'assistència tancat.

Avui hauria dit: "Gràcies!".

4 Comentaris

 1. 1

  I’ve dropped DBs by accident that I didn’t mean to as well 🙂

  Fortunately, my webhost also keeps backups 🙂

  Dreamhost actually just added last month I believe the ability to recover your backups all by yourself for free, which is pretty sweet, and it even covers your files if you want.

  After I dropped my first DB accidentally I started doing what I knew I was supposed to do in the first place, exporting the DB to a local copy. Incredibly, I have actually used those after doing dumb stuff as well 🙂

 2. 2
 3. 3

  Glad you got yourself out of that mess! Talk about blogocide when you changed your url, that would have really killed it!

  I take no chances with this sort of thing, and backup regularly, not just when I’m about to make a change. I use the wp-db-backup plugin which emails me a full backup of my database every Monday, though you can choose how often you want it. I would highly recommend this for anyone because of exactly the issue you describe above, but also in case of any hacking or other problems that could render your database useless. It is nice to be able to pay for a restore courtesy of your host, but much easier and cheaper to always have your backups to hand.

  Don’t do it again Doug 😉

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.