Encara em podria subscriure al diari si ...

periòdic

Diari VaixellAlguns de vosaltres que coneixeu la meva formació comprenen que vaig treballar a la indústria dels diaris durant més d’una dècada. Alguns dels meus majors èxits van ser a la indústria, tant a nivell professional com tècnic. M’entristeix de debò que els diaris s’esvaeixen ... però no crec que sigui una mort, és realment un suïcidi.

Els diaris veien com anaven els anuncis eBay Craigslist. Amb prepotència, no van pensar a treure part dels seus beneficis i invertir en subhastes o anuncis en línia. El més sorprenent d’això és que tenien la carta definitiva: la geografia. Si els diaris haguessin trobat la manera d’aprofitar els anuncis en línia en una solució regional, crec que podrien haver resistit. Ara és massa tard ... tots els sistemes classificats en línia amb èxit tenen un component regional.

Llavors, com puc subscriure'm a un diari?

Si els seus editors deixessin de treure un munt de merda d’AP, els seus editors van deixar d’editar, van deixar de deixar anar talent local i van començar a deixar lliure els seus reporters. Dit d’una altra manera: si deixessin de ser estúpids sobre l’aplicació del “resultat final” i utilitzessin el talent que tenen, jo hi seria.

Prova? Només cal llegir El bloc de Ruth Holloday quan tingueu l'oportunitat. Vaig treballar al diari local durant uns quants anys, vaig llegir el diari cada dia i mai vaig conèixer a Ruth. Però, durant l’últim any, he estat llegint el seu bloc i em fa sorprendre. La seva integritat, honestedat, contundència i passió absoluta per arribar a la història és una cosa que mai no vaig reconèixer quan va escriure per a l’estrella. De fet, ni tan sols sabia qui era a l’estrella.

Com no van fer explotar talent com ella? No en tinc ni idea ... Només puc endevinar que era política i edició. He llegit els articles a IndyStar ara i la majoria d'ells llegeixen com a informes policials o necrològiques ... no hi ha vida. Em torna boig que no puguin veure això i fer-hi alguna cosa.

Vaig tenir un cap i mentor, Skip Warren, fa molt de temps. Va dir que els empleats sempre et sorprendrien si els donessis l'oportunitat de tenir èxit. Això no és diferent amb els diaris. Corporacions de monstres, política i direcció mitjana han destruït el diari. El bloc de Ruth continuarà agafant impuls ... i tothom que tingui un lector de notícies trobarà aquests ex-periodistes i començarà a llegir els seus blocs.

Ruth no té un pressupost publicitari per intentar mantenir-la al capdavant com ho fa l’estrella, però no es preocupa: crec que el lloc de l’estrella matarà prou del seu talent intern que farà que la gent es dirigeixi a llocs més informatius com el de Ruth. He sabut per part d’informats que les àrees de creixement del lloc de l’Star s’han centrat realment en contingut generat per usuaris, notícies de nínxol (locals) i blocs. Eh! Imagina't això!

IndyStar.com

2 Comentaris

 1. 1

  Ja saps Doug, tendeixo a oblidar que la gent encara llegeix els diaris. Sé que sona estrany, però fa tant de temps que no ho tinc, que el meu marc de referència ha canviat.

  Quan aquests venedors vénen porta a porta venent subscripcions, sé que sempre acabo semblant que em pregunten si necessitava comprar un bloc de gel per a la meva nevera o algun destil·lat de petroli per al meu carruatge sense cavalls.

  Una mirada que diu "... De veritat... la gent encara ho fa?" 🙂

 2. 2

  Sé què vols dir, Toni. Google Feedreader ha substituït totalment la meva subscripció al diari. Encara llegeixo algunes revistes... potser on el talent s'ha mogut. I sóc un boig dels llibres. Crec que l'olor i la sensació del paper encara són naturals per a mi.

  El que més trobo a faltar és el talent, però... això és el que realment volia dir. Espero que els periodistes es tornin cada cop més als blogs (fora dels diaris per als quals treballen). De fet, m'encantaria veure llocs de blocs "patrocinats" amb periodistes reals que no tinguin límits per a on poden portar els seus escrits.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.