L’ús de les xarxes socials no és un expert

geek-and-poke.pngUna vegada més avui, he estat convidat a un grapat d'esdeveniments, presencialment i via webinar, per exposar-me a un expert en xarxes socials i la seva visió del màrqueting a les xarxes socials. En revisar els seus perfils, la seva informació de LinkedIn, els seus llocs i els seus blocs, no trobo cap informació substancial que doni suport a la premissa que són experts en xarxes socials.

mitjans de comunicació social expert? De debò? Potser tenen desenes de milers de seguidors de Twitter, centenars de comentaris Facebook mur i pertinença a una dotzena de xarxes. Potser perquè són un xarlatà, un tauró o un friqui.

Què classificaria com a xarxes socials? expert? M'encanta la llista de Peter Shankman qualificacions i inhabilitacions per a experts en xarxes socials. Afegiria, que si es tracta d’empreses, m’agradaria veure un llarga llista de mesurables resultats i referències en diverses empreses i estratègies.

Em classifico com a expert? Sí, però no perquè afirmo entendre-ho tot. Es tracta d’un mitjà jove i canvia diàriament. Està canviant el comportament empresarial. Està canviant el comportament dels consumidors. La meva dècada d’experiència que va evolucionar des del màrqueting directe i el màrqueting de bases de dades, el màrqueting per correu electrònic, etc. em va permetre evolucionar de manera natural cap al meu estat actual.

No em considero expert pel meu coneixement de les xarxes socials ... Em considero expert pel treball que he realitzat per a empreses grans i petites per fer créixer el seu negoci, fidelitzar i promocionar clients i reduir les trucades d’atenció al client utilitzant eficaçment les xarxes socials.

Em reivindico expert per la feina que faig actualment?

 • Mentre que Vicepresident d'una plataforma de blocs, vam ajudar a desenes d'empreses a desenvolupar les seves estratègies de cerca i xarxes socials per impulsar els esforços de màrqueting entrant.
 • Tinc un èxit Nova Agència de Mitjans de Comunicació amb una història sòlida d’ajudar a les empreses a desenvolupar i executar les seves estratègies socials.
 • Les eines d 'integració i automatització que he desenvolupat a Blogging, correu electrònic, vídeo i l'espai mòbil han arribat a desenes de milers d'empreses.
 • El 2 social xarxes Vaig ajudar a començar i continuar ajudant a córrer.
 • El meu propi bloc que abasta més de cinc anys (més un parell més en altres plataformes) parlant a les xarxes socials i la tecnologia de màrqueting.

NO! Res d'això no em qualifica com a expert.

Em dic expert per tres motius:

 1. Les empreses busquen experts, no gurus i frikis.
 2. Cridar-me expert em manté a un nivell i expectatives més alts amb una empresa que he de complir.
 3. M’ajusto a la definició:

Un expert és una persona àmpliament reconeguda com una font fiable de tècniques o habilitats a la facultat de jutjar o decidir amb raó, justícia o saviesa els seus companys o el públic atorguen autoritat i estatus en un domini específic ben distingit. Un expert, més generalment, és una persona amb amplis coneixements o habilitats en una àrea d’estudi determinada.

Sóc més intel·ligent que la resta de gent que hi ha? ¡no.
Ho sé tot sobre les xarxes socials? És clar que no.
Hi ha altres experts sempre d’acord amb mi? De cap manera!
Tot el meu treball ha tingut èxit? No, però sí.

Crec que he tingut un excel·lent talent per analitzar els processos empresarials, els mitjans de comercialització i determinar com la tecnologia pot superar la bretxa. Jo no mentir als clients i digueu-los que han de formar part de les xarxes socials si volen sobreviure. Comparteixo amb ells molts dels èxits, però! És un mitjà en el qual personalment crec i espero veure l’adopció massiva, no perquè pugui ser manipulat per empreses dolentes, sinó perquè pot ser aprofitat per grans empreses.

Crec que les xarxes socials connecten les empreses amb els clients potencials, estableixen relacions millorades entre clients i empreses, empeny les empreses a millorar el servei al client, genera transparència i fomenta el lideratge, el talent emprenedor i l’evolució ... tot és ideal per a les empreses.

I això, amics meus, és el meu expert opinió.

PS: Estic segur que si retrocedeu prou lluny al meu bloc o si feu comentaris a altres blocs que he dividit en unes quantes persones que es van autoproclamar la seva experiència. Ara és el teu torn. 🙂

10 Comentaris

 1. 1

  Em sembla interessant que en dos blocs diferents llegeixi el valor d''expert' és discutible. En dues publicacions que vaig llegir anteriorment es va implicar ignorar (i, posteriorment, no contractar) qualsevol persona que utilitzi el terme "expert" com a part de les seves qualificacions, però, canvies i cites un dels mateixos articles del bloc com a motiu per anomenar-te expert. , i després de citar l'article implica que ets un expert. Aleshores, quin és? Confio en tu perquè et consideres un expert i cites en Shankman, o ignoro tot el que dius a partir d'ara perquè et consideres un expert i cites en Shankman? No m'equivoquis, agraeixo tot el que has aconseguit, i segueixo el teu blog, així que evidentment trobo valor en el que dius... però una contradicció com aquesta és la raó per la qual els meus clients estan tan confosos.

  • 2

   Hola Robert! Admeto totalment la contradicció, fins i tot la hipocresia, per part meva en aquest post. Em refereixo a les altres publicacions perquè m'agradaria que la conversa continués amb diferents perspectives. En el passat, vaig evitar la paraula "expert". Tanmateix, a mesura que continuo fent més feina en el camp, veig que cada cop més gent fa servir el títol d'"expert en xarxes socials".

   Em trobo en un moment de la meva carrera en què em preocupa que les empreses siguin enganyades per autoproclamats "experts", però les empreses continuen buscant-les. Continuo veient que els negocis van a persones sense experiència o "expertesa"? O: m'anuncio com a expert, demostro el meu valor i aconsegueixo aquest negoci?

   A partir d'aquí em diré expert pels avantatges empresarials. També agraeixo que tu i els meus altres lectors em facin tenir un nivell més alt!

   Gràcies, agraeixo molt el comentari!
   Doug

 2. 3

  Estic d'acord amb tu Douglas. Es necessiten anys d'experiència amb resultats favorables (inclosos els fracassos d'un, només comptem com s'ha pujat després d'aquest fracàs, per això encara és favorable) per ser anomenat expert. Tenir milers de seguidors a Twitter no en fa cap.

 3. 4

  Hola Doug,

  En cap altra disciplina he vist tant debat sobre qui és un expert, qui no ho és i què constitueix els criteris per assolir la condició d'expert. Entenc la preocupació, ja que també he vist que moltes persones es diuen experts en xarxes socials, però no tenen l'experiència en màrqueting per acompanyar-la. Coneixen les eines, però això no els converteix en un expert en màrqueting utilitzant les xarxes socials com a canal.

  He estat màrqueting durant més anys dels que m'agrada admetre, i he après la disciplina de màrqueting en tots els canals, utilitzant tot tipus de tàctiques, des de l'estratègia fins a l'execució. Afegir les xarxes socials com un altre canal de màrqueting és una progressió natural i ho és, malauradament, molts venedors ho han ignorat fins fa poc quan es van adonar que és millor que esbrinen aquestes coses.

  Però les úniques persones que et poden proclamar expert són els teus clients i clients. Són la prova que valida el terme.

 4. 5

  Hola Doug,

  Estic d'acord amb els teus comentaris de tot cor, el terme "expert" s'aplica fàcilment. Conec una sèrie de persones que es comercialitzen com a experts en xarxes socials i, tot i així, roben idees i estratègies d'altres escriptors i les diuen seves. Estic en procés de crear i construir una estratègia social per a un dels grups immobiliaris més grans del país i això m'ha obert realment els ulls. Estic d'acord amb la Deborah en els seus comentaris, que només els clients i clients poden coronar-te amb l'etiqueta d'expert. Encara estic aprenent moltes coses i no sóc gens un expert, però hi estic treballant. Gran article

 5. 6
  • 7

   Patrick,

   Acostumo a estar d'acord amb tu. Sempre em sento estrany autopromocionar-me amb un títol com "expert". No obstant això, el cas és que les empreses busquen "experts" i només es trobaran els que fan servir el títol.

   Salut!
   Doug

 6. 8

  En conèixer-vos i treballar amb vosaltres en una varietat de projectes, puc dir que recolzo de tot cor que us referiu a vosaltres mateixos com a expert. Com vas afirmar, el títol prové dels teus èxits i també dels teus fracassos, tal com va afirmar David en el primer comentari. Probablement s'envelleix amb tu, però sé que quan tinc una pregunta sobre alguna cosa relacionada amb la tecnologia i les xarxes socials obtindré una resposta basada en l'experiència, el coneixement i la confiança. Això és el que buscaria en un expert en qualsevol tema o indústria.

 7. 9

  Doug, aquesta és una publicació fantàstica per diversos motius.

  1. És directe i va al punt: No BS M'agrada saltar-me els aperitius i arribar al plat principal.
  2. És precís: qualsevol friki pot esbrinar com modificar les xarxes socials, però els experts generen negoci (també conegut com "el resultat final").
  3. És honest: estem explorant noves fronteres aquí que estan canviant i canviant ràpidament. Els veritables experts són aquells que tenen confiança però prou humil com per ser honestos i dir: "No ho sé", i després trobar la resposta, en lloc de fingir que ho saben tot.

  Bonic! Compartit!

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.