Crash ... no foo-foo si us plau.

xocAhir va ser el primer dia que vaig tornar a casa i vaig sortir de casa. Avui m'he estavellat. Com molts, sóc una criatura d’hàbit. Curiosament, els meus hàbits són setmanals, però. Els meus caps de setmana són gairebé sempre plens d’acció, de manera que, sigui quin sigui l’hàbit que tenia la setmana anterior, normalment s’acaba dissabte al vespre. Si dilluns arribo tard a la feina, normalment tardo tota la setmana. Si treballo tard el dilluns ... treballo tard tota la setmana.

Aquest darrer cap de setmana vaig treballar tot el cap de setmana. Ens dirigim cap a un alliberament a la feina, i estava fent malabars amb no menys de 6 projectes paral·lels alhora. L’equilibri és divertit, però tendeixo a assumir cada cop més ... i senzillament treballo cada vegada més. Ahir a la nit em va agafar i vaig fer migdiada. Aquesta nit, m’he estavellat. Estic cagat. I he començat malament la meva “setmana d’hàbits”. Ara em cansaré instantàniament quan arribi de casa de la feina i probablement em trobi dormint cada nit quan arribi a casa. Argh.

A l’aspecte positiu, això significa que tinc molta demanda, sempre és bo! Des del punt negatiu, no m’agrada conformar-me amb la meva feina. Tinc una excel·lent comprensió de la perfecció i de la lliurament. M'agrada perfecte. Odio només lliurament ... tot i que els meus clients mai no sabrien la diferència. Lliurar sovint significa que mesos més tard em trobo "refent" alguna cosa que sabia que hauria pogut fer perfectament al lliurament si hagués tingut el temps addicional.

El màrqueting i el programari sovint són així, no creieu? Els terminis exigeixen l'execució i sovint rebutgen la perfecció. El calendari sol ser més important que els resultats. La necessitat de lliurar és més forta que la necessitat de lliurar perfectament. Sovint, noto que els clients prefereixen sacrificar les característiques, la funcionalitat i l’estètica per tenir alguna cosa a les seves mans més aviat que tard. És un defecte americà? Rush, rush, rush ... accident? O es tracta d’un defecte mundial?

No estic defensant el "fluir". Creep és quan la definició de finalització continua "fluint" fins que mai no podeu completar un projecte. Menysprec el "fluir". Fins i tot sense fluir, com és que sembla que ja no tinguem temps d’executar perfectament?

A la fàbrica de xocolata South Bend, demano el meu cafè no foo-foo... és a dir, sense cullera de xocolata, sense nata, sense cireres, sense espolsar xocolata ni espolvorear xarop ... només el cafè. Cap foo-foo m’aconsegueix el meu cafè sense l’espera de les altres coses.

Nota: Si mai heu estat al Fàbrica de xocolata South Bend, esteu perdent un lloc fantàstic amb grans empleats. Tenen personalitat ... no drons sense sentit. I la primera vegada que obtingueu una bona moca, assegureu-vos d’aconseguir-ho. És un plaer.

Tornem al meu punt ... empreses com google, Flickr, 37 Senyals i altres èxits moderns llancen el 'foo foo'. Aquestes persones construeixen un programari fantàstic sense cap tipus. Construeixen aplicacions que fan la feina i són força ferms que no fan més que això. Funciona. Funciona bé. Alguns poden pensar que no és "perfecte", perquè li falta el foo-foo. Els grans índexs d’èxit i d’adopció em diuen que això no és cert per a la majoria. Només volen que faci la feina: resoldre el problema. Al meu treball m’adono que passem molt de temps al foo-foo.

Em pregunto si t’estavalles sense un foo foo.

Potser hem de començar a organitzar el nostre lliurable d’aquesta manera per poder oferir-lo millor i més ràpidament:

Foo-foo:Com li direm? Com quedarà? Quines són totes les opcions que hi podem posar? Què fan els nostres competidors? Què volen els nostres clients? Quan ho hem de fer?
Sense foo-foo: Què farà? Com ho farà? Com esperaria un usuari que ho fes? Què necessiten els nostres usuaris? Quant trigarà a fer-ho?

2 Comentaris

 1. 1

  Foo-foo, foo-foo ... encara intento comprendre què significa això en relació amb el programari, en lloc del cafè. Amb el cafè semblava prou senzill, ja que a foo-foo hi havia totes les coses estranyes que no eren cafè persa. Dels vostres exemples d’empreses que llancen el foo-foo, sembla que tot el web 2.0, el seu programari sembla basat en la "simplicitat", almenys des del punt de vista de l'usuari, tant funcionalment com estèticament. Suposo que on em confon una mica és on fas preguntes sobre foo-foo vs. no foo-foo, ja que no estic segur de si algunes d'aquestes preguntes produeixen foo-foo o no en cap de les categories.

  Com li direm? Bé, google, flickr i els noms del programari dissenyat per 37 senyals semblen bastant enganxosos i importants, i crec que va passar un temps per arribar-los. Com quedarà? Web 2.0 senzill, net i net ... de nou hi va haver una mica de pensament per a aquelles empreses, opcions ... encara crec que crec. Què fan els nostres competidors, encara important, si és així per fer el contrari, o almenys no fer el que estan fent. El que volen els clients és important ... el que els clients pensen que volen no és tan important. Quan ho hem de fer, encara important, sobretot en l'àmbit del programari d'Internet.

  Què farà? Com ho farà? Crec que aquí no hi ha cap foo-foo. Com esperaria un usuari que ho fes? Per a mi, això podria ser foo o no foo. Què necessiten els nostres usuaris? Crec que no foo aquí. Quant trigarà a fer-ho. D'acord, de manera que el segon conjunt de preguntes em sembla bastant inadequat. El primer conjunt és el que em va confondre una mica.

  Potser la pregunta més important per a mi és "Per què cal?"

 2. 2

  Summae,

  Estàs en bon camí amb el meu punt. Les preguntes són molt similars, però totes es desglossen exactament en la pregunta que heu fet ... "Per què cal?"

  Tinc un company i un amic, Chris Baggott, a qui li agrada preguntar "Quin problema soluciona?". El nom de l'aplicació, l'aparença, les opcions, la competència, els desitjos, el temps ... a tots els quals es presta atenció en el món del programari, però mai no es pregunta ... "Quin problema soluciona?"

  Hauríem de dedicar temps a les preguntes adequades, en lloc de dedicar tant de temps a respondre a les equivocades.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.