Perseguint la cua: Harry Potter i la cua llarga

Si Harry Potter dirigia General ElectricEl dissabte comença amb la meva parada habitual a Fronteres. Vaig demanar Hacks de Google Map fora d'Amazon per poder treballar en algunes interfícies de mapatge vencides per ResortPub aquest cap de setmana. Vaig demanar enviament de dos dies, però el llibre no va arribar ... està rastrejat a Columbus, OH. Crec que és la primera vegada que no rebo puntualment la meva comanda d’Amazon; espero que no torni a passar.

Tornem al meu punt ... Estic a Borders i veig el llibre Si Harry Potter dirigia General Electric. Actualment estic llegint La cua llarga i parla del concepte intrigant que els avanços tecnològics en ordinadors, Internet i distribució estan impulsant la venda de productes que no es troben en els percentils superiors. És un llibre fantàstic. Acabat de llegir Freakonomics, aquest és el complement perfecte.

Com he vist el títol de Si Harry Potter dirigia General ElectricNo vaig poder deixar de trobar interessant que l’autor Tom Morris, tot i que era un autor consolidat i amb bones crítiques, fes servir l’èxit de Harry Potter per empènyer el seu llibre “cap amunt”. Visitants d'Amazon que fan una cerca de Harry Potter trobareu aquest llibre al número 30 als seus resultats de cerca. Harry Potter pot ser la sèrie de llibres amb més èxit de tots els temps. Els nens i els pares mantenen la fila i tenen gana del proper llibre. Mentre miren Amazon, no puc deixar de preguntar-me quants milers d’ells han comprat aquest llibre.

També tinc curiositat si es tracta d’una estratègia de màrqueting deliberada del senyor Morris i del seu editor. En general, el seu llibre té una valoració de # 66,951 a Amazon, mentre que el seu últim llibre és de # 154,295. Tom Morris es va convertir en un escriptor millor en els darrers 3 anys? O el seu llibre va perseguir Harry Potter i el va portar més amunt a La cua llarga?

Robert Scoble i Shel Israel raig sobre aquesta tendència que es produeix amb Converses nues. Tanmateix, és interessant pensar que això es podria utilitzar com a estratègia.

2 Comentaris

 1. 1

  Hola Douglas! Gràcies per fixar-vos en el llibre! No havia llegit cap de les històries de Harry Potter fins fa uns 3 o 4 anys, un jove filòsof em va trucar per demanar-me que escrigués un assaig per a un llibre que anava a editar: Harry Potter i la filosofia. No vaig tenir temps d'assumir el projecte, i no en vaig sentir cap inclinació, però era estudiant d'un dels meus estudiants de doctorat preferits, així com un favor per a ell i el seu professor, a qui havia contractat per trucar-me sobre la projecte, vaig acceptar almenys mirar el primer llibre de Potter. Em vaig enganxar a l'instant i els vaig llegir 6 vegades cadascun! Vaig escriure un assaig per al llibre del jove professor i després no vaig poder deixar d'escriure. Hi havia tantes idees sorprenents sobre la vida i el lideratge en aquestes històries immensament populars de les quals ningú parlava. Ben aviat vaig tenir 300 pàgines: un llibre! Es deia "Harry Potter i el sentit de la vida", però el principal editor de negocis, un amic del meu agent, se'n va apoderar, va veure el nivell de saviesa del lideratge i em va preguntar si podia convertir-lo en un llibre que seria tant un llibre de negocis com una guia de vida. Al principi dubtava, però rellegint em vaig convèncer.

  Després de 15 anys d'ensenyament a Notre Dame al departament de filosofia, ara parlo amb grans grups empresarials d'arreu del país. L'editor de Doubleday sabia que un títol comercial agradaria al meu públic. Va dir: "Tot el món de Doubleday estima el teu llibre de 1997 Si Aristòtil va dirigir General Motors i tots els consellers delegats que conec, estaries disposat a fer un títol paral·lel?" Vaig fer moltes investigacions i Doubleday també, i vam acordar If Harry Potter Ran General Electric com una manera divertida.

  Les empreses han encarregat milers de còpies, els directors generals l'han recollit i després l'han comprat per a tots els seus informes i executius, i ara el fandom de Harry Potter ho ha descobert. Per tant, és el meu primer llibre des del 97 que arriba a les llistes de més venuts (aquest estiu The Wall Street Journal, CEO Read, BookJive).

  És un dispositiu de màrqueting interessant: un títol que és descriptiu, evocador, viu, divertit i que atreu a dos públics de compra de llibres molt diferents.

  I, per cert, crec que cada llibre que escric és el millor que he fet mai, però anys després els estimo a tots igual que als nens.

  Gràcies per notar-nos!!!!!

  tom Morris

 2. 2

  Em va encantar aquest article de Harry Potter. Heu consultat els fòrums de Harry Potter Aquest és el primer lloc on es publicaven les notícies sobre l'última pel·lícula de Harry Potter, Harry Potter i l'orde del Fènix.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.