Facebook ha destruït el diàleg obert i respectuós ... i ja he acabat

Sense comentaris

Han estat uns mesos difícils per a la nostra nació. Les eleccions, COVID-19, i l’horrible assassinat de George Floyd han posat literalment la nostra nació de genolls.

No vull que ningú es cregui que es tracta d’un article boo-hoo. Si hem tingut el plaer de relacionar-nos en línia, ja sabeu que el vaig tractar com un esport de sang. Des de jove que vivia en una casa dividida per la religió i la tendència política, vaig aprendre a investigar, defensar i debatre les meves creences i sentiments. M'encantava llançar granades i alguns zingers per aquí.

Tot i que la política sempre ha estat un pendent relliscós per a una conversa respectuosa a fora o fora de línia, sempre em vaig sentir obligat i fins i tot animat a compartir els meus pensaments en línia. Tenia l’il·lusió que ajudava.

Sempre he pensat mitjans de comunicació social era un lloc segur per mantenir un diàleg obert amb gent amb qui no estava d’acord. Tot i que Twitter era un lloc on podia compartir un fet o un pensament, Facebook era la llar de la meva passió preferida. M’encanta la gent i em fascinen les nostres diferències. Vaig gaudir de l’oportunitat de debatre sobre política, medicina, tecnologia, religió o qualsevol altre tema per poder entendre millor els altres, qüestionar les meves pròpies creences i compartir la meva lògica.

La gran majoria del meu país creu en les mateixes coses: igualtat racial i de gènere, oportunitats econòmiques, accés a una sanitat de qualitat, assequible, menys trets, la fi de les guerres ... per citar alguns. Però, si esteu veient les notícies d’un altre país, probablement no sigui el perfil dels mitjans ... però sí is la veritat.

Per descomptat, sovint diferim molt de com assolim aquests objectius, però continuen sent els mateixos objectius. Us asseguro que puc portar qualsevol company a prendre una copa, discutir sobre qualsevol tema i ens trobareu empàtics, compassius i respectuosos.

No a Facebook.

En els darrers mesos, vaig compartir moltes opinions i algunes opinions ... i la resposta no va ser la que mai esperava.

  • Vaig compartir el tràgic assassinat d'algú a la meva ciutat i em van acusar d'utilitzar el seu assassinat per a la meva pròpia narració.
  • Vaig predicar la no violència i em van cridar a blancplaner I a racista.
  • Vaig compartir històries dels meus amics que feien mal a causa del tancament i em van dir que volia matar altres.
  • Vaig compartir els meus pensaments sobre la igualtat de gènere i em van cridar a mansplainer per un company que vaig respectar i promoure a la meva ciutat.

Si l’actual administració va fer alguna cosa que vaig agrair, com aprovar una reforma penitenciària, em van atacar per ser seguidor del MAGA. Si criticava l’administració per haver fet alguna cosa divisiva, em van atacar per ser una esquerra radical.

Els meus amics de la dreta ataquen els meus amics de l’esquerra. Els meus amics de l’esquerra ataquen els meus de la dreta. Els meus amics cristians ataquen els meus amics gai. Els meus amics ateus ataquen els meus amics cristians. Els meus amics empleats atacen els meus amics propietaris d’empreses. Els meus amics propietaris de negocis ataquen els meus amics empleats.

Si els demanava que deixessin d’atacar-se els uns als altres, m’acusarien de no donar suport a cap diàleg obert. Tothom se sentia com a casa atacant-me en públic. En privat, també va arribar. El meu missatger està ple de missatges que demanen com puc agafar el missatge un altre del costat de les persones. Fins i tot vaig rebre un parell de trucades d’amics propers on es tornaven a cridar.

Després de tants anys estimant les xarxes socials i adoptant un diàleg obert a Facebook, he acabat. Facebook no és el lloc per a un diàleg obert. És un lloc on la gent i els algoritmes treballen molt per intimidar-vos i derrocar-vos.

Facebook és un lloc on és denunciat, poc amic, acusat, denunciat, anomenat i tractat amb menyspreu. La gran majoria de persones a Facebook no volen diferències respectuoses, sinó que odien qualsevol diferència. La gent no vol aprendre res ni exposar-se a idees noves, vol trobar més motius per odiar els altres quan pensen diferent de vosaltres. I els encanten els algoritmes que aprofiten la ira.

Més enllà de l’amarg menyspreu i ràbia, el nom i la falta de respecte són insondables. La gent mai no us parlaria en persona de la mateixa manera que us parla en línia.

World's Apart

Sovint em recorda la campanya World's Apart que va fer Heineken. Quan persones de mons totalment diferents s’asseien junts, es tractaven mútuament amb respecte, compassió i empatia.

No a les xarxes socials. I sobretot a Facebook. Temo que els algoritmes de Facebook impulsin la divisió i no ajudin en absolut a un diàleg obert i respectuós. Facebook és l’equivalent a un anell de gladiadors ple, no a una barra amb un parell de cerveses.

Una vegada més, aquí no sóc innocent. M’he trobat a demanar-me disculpes diverses vegades per haver perdut la calma.

Estic esgotat. He acabat. La màfia va guanyar.

A Facebook, ara seré un observador silenciós com tothom, curant i compartint detingudament contingut que s’eviti qualsevol informació sobre les meves creences. Compartiré imatges del meu gos, un plat deliciós, un nou borbó i fins i tot algunes nits a la ciutat. Però a partir d’aquí no afegiré els meus dos cèntims, ni aportaré la meva visió ni compartiré una idea sobre res controvertit. És massa dolorós.

Transparència corporativa

D’acord, està molt bé ... però, què té a veure això amb la vostra empresa i el vostre màrqueting?

Hi ha molta gent a la meva indústria que demana que hi hagi empreses més transparents sobre les seves creences i iniciatives filantròpiques com a part d’una estratègia global de màrqueting. La creença és que els consumidors exigeixen que les empreses siguin transparents en el seu suport, encara que sigui controvertit.

Tot i que respecto a aquestes persones, en respecte estic en desacord amb elles. De fet, puc afirmar inequívocament que m’ha costat almenys un client que llegeixi les meves opinions en línia. Tot i que els serveis que vaig oferir van impulsar diversos negocis d’aquest company, ell va discutir amb alguna cosa que deia en línia i no va tornar a sol·licitar mai els meus serveis.

Si no creieu que el vostre públic objectiu és la gent i pugueu sobreviure a l’atac dels que no hi estan d’acord, ho evitaria a tota costa. La gent no vol un diàleg obert en línia, sobretot a Facebook.

Si el vostre públic no és la gent, també vindran a buscar la vostra empresa.

Què et sembla?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.